Hola, hola! - Reisverslag uit Salamanca, Spanje van Benjamin Windhouwer - WaarBenJij.nu Hola, hola! - Reisverslag uit Salamanca, Spanje van Benjamin Windhouwer - WaarBenJij.nu

Hola, hola!

Door: Benjamin

Blijf op de hoogte en volg Benjamin

08 Maart 2009 | Spanje, Salamanca

Al luisterend naar NOS Langs de Lijn (wel teleurstellend dat Ajax weer niet wint…) schrijf ik deze blog in m’n Spaanse flatje. En ik heb hier geen radio. Dat kan maar één ding betekenen. We hebben INTERNEEEEEET! Het is ongelooflijk maar toch echt waar. Ik weet niet of ik nu vaker een blog zal schrijven maar daar komen jullie vanzelf achter. Het is wel handig wat foto’s betreft, ik heb meteen van de gelegenheid even gebruik gemaakt om een online fotoalbum aan te maken. Daar zal ik af en toe wat meer foto’s op plaatsen dan op deze blog. Tjek: http://www.mijnalbum.nl/Album=IXVEEQAN

Twee weken geleden hadden we weer een tentamen Spaans. Mijn excuus om toen niet zo’n lange blog te schrijven en in plaats daarvan te gaan leren betaalde zich uit in een mooi cijfer. Een 8,1! Al werd m’n euforie enigszins getemperd door de cijfers van mijn Belgische klasgenootjes. Die hadden alle vijf een 9 of hoger. Nouja, ik lig er niet wakker van. Het was overigens ook nog best een opgave om je tot leren te zetten; het weer hier is drie weken lang geweldig geweest. Ik ben blij dat ik m’n korte broeken al vanaf het begin mee had want daarmee heb ik al lekker over het Plaza Mayor gewandeld. Zonnebril op m’n kop en chillen maar.

Tussen de lessen door uiteraard. De Journalistieklessen zijn namelijk echt begonnen. Die lessen zijn nog wel lastig maar gelukkig begrijpen de leraren en klasgenoten het ook wel als je niet alles snapt. Toch heb ik niet het gevoel dat ik opvulling van de klas ben. Met name bij praktijkvakken kan ik aardig mee doen. Zo had ik afgelopen woensdag Sportjournalistiek en dit keer ging het over de geschiedenis van de sportkranten die ze hier hebben. (Bijvoorbeeld MARCA, AS etc.) De docent wilde daarna dat we een voorkant zouden bedenken voor een sportkrant met de onderwerpen van die dag. Het ging hem daarbij niet om het ontwerp maar vooral om je onderwerpskeuze. Opvallend was wel dat m’n Spaanse klasgenoten allemaal in paniek raakten naarmate de deadline dichterbij kwam. Misschien zijn ze daar toch niet zo aan gewend hier.

Om ook een beetje cultureel bezig te zijn ben ik van de week begonnen met salsalessen. Ik heb er de noodzaak van ingezien want alle Spanjaarden dansen hier. En ik heb er een beetje genoeg van om iedere keer te staan kijken in de kroegen :P Al zit ritmegevoel hier gewoon in het bloed dus mocht het salsa-experiment mislukken dan denk ik dat het door mijn gebrek daaraan komt.

En dan nog iets! Donderdagochtend toen ik vrolijk naar school liep smste mijn vader dat m’n zus (Charlotte) bevallen was. Ik heb er een nichtje bij! De geboorte van Anne-Sophie moet uiteraard gevierd worden. Het is erg jammer dat ze hier geen beschuit met muisjes hebben maar dat vervang ik wel door een lekkere borrel.

Tot de volgende keer, ik ga even van het zonnetje genieten nu want met 19 graden is het een doodzonde om binnen te blijven zitten! :D

Ciaoooooo

• 08 Maart 2009 - 18:20

Jan En Ans:

Hi Benjamin gefeliciteerd
    met je mooie nichtje
    Anne Sophie.
    We lezen je blog en wensen je veel succes
    met het studeren en ....
    Groet uit Apeldoorn
    Jan en Ans

• 09 Maart 2009 - 10:23

Hey ouwe,

Kijk aan, een nichtje, van harte ouwe! Charlotte natuurlijk ook en de rest van de familie.
    19 graden, lekker ja...
    Hier was t weekend ook prima, je kon denk ik wel een terrasje pakken;) Maar niet gedaan. Party van Sjors en Tacke gehad, was echt super! Ik ga (serieus) deze week boeken. Yosser gaat waars ook mee:)

Laters

• 09 Maart 2009 - 19:10

Margot:

(K) extra berichtje erbij ;)

• 10 Maart 2009 - 10:39

Lenny:

Hola Benjamin,
    allereerst gefeliciteerd met Anne-Sophie. Heb al een paar foto's per e-mail van Ton ontvangen. We gaan een kleine week naar Las Vegas, hoop dat het daar iets warmer is.
    Studeer ze en have fun.
    Liefs en groeten,
    Edwin en

• 11 Maart 2009 - 18:22

Thijs:

En toen waren er nog drie eenzame strijders over! Deze drie strijders gaan de confrontatie met Spanje aan. De clash zal plaatsvinden van 17 t/m 20 april 2009 te Salamanca:) Ouwe ik zie je snel!

Later

• 12 Maart 2009 - 19:53

Mollie:

Benjii,

Dubbel gefeliciteerd man! Zulke cijfers én nog eens een nichtje erbij, leuk zeg, wat willen we nog meer;) Je aanwezigheid wordt toch wel gemist hier. Zag dat Thijs die kant op komt, kom jij ook nog een keer een weekendje deze kant op?

Have fun, hasta la vista..

Later

• 20 Maart 2009 - 10:34